Kjente personer som har sonet

Selv om man er berømt, kan man gjøre tabber i livet, og noen ganger resulterer tabbene i strenge straffer. Her er en liste over noen kjente personer som har sittet i fengsel.

Jane Fonda

Jane Fonda satt ikke i fengsel spesielt lenge, men ble arrestert fordi hun sparket et politimann på flyplassen i Cleveland. Hun ble også anklaget for å ha smuglet narkotika, noe som viste seg å være løgn, ettersom hun bare hadde vitaminer i bagasjen.

Paul McCartney

Paul McCartney havnet i fengsel i 1980 etter at det ble funnet et halvt pund marihuana i bagasjen hans på flyplassen i Tokyo. Han satt i fengsel i ti dager for dette. Det er heldigvis helt andre ting McCartney har blitt kjent for gjennom årene, men dette viser i hvert fall at han heller ikke er perfekt.

Wesley Snipes

Han satt i fengsel i tre år fordi han ikke hadde levert selvangivelsen sin på flere år. Snipes ble først kjent som en av danserne i Michael Jacksons musikkvideo til sangen Bad. Senere har Snipes spilt i en rekke filmer. Han har også produsert mange filmer, og etter straffen sin, har han nok også lært seg å betale skatten i tide.

barbed-wire-960248_1280

Robert Downey Jr.

Han satt i fengsel i ett år, fordi han ikke møtte opp til en narkotikatest under prøvetiden han fikk i 1999 etter at han brøt seg inn i nabohuset og sovnet i sengen der mens han var påvirket av narkotika. Straffen førte også til at han ble sparket ut av TV-serien Ally McBeal, der han spilte en viktig rolle. Han slet med narkotikaproblemer i mange år, og ble dømt for flere narkotikalovbrudd. Det er forresten ikke bare i nyere tid at kjendiser har havnet i fengsel. En historisk person som også ble straffet, var

Gonzalo Pizarro

Pizarro er mest kjent fordi han jaktet på den legendariske gullbyen El Dorado. I senere tid har han til og med fått en spilleautomat oppkalt etter seg, så spill Gonzo’s Quest for å se et lite glimt av oppdagerens liv og opplevelser. Dessverre, livet endte ikke så bra for Pizarro. Han gjorde opprør mot visekongen i Peru, og vant senere over visekongen i et slag. Men det kom en ny visekonge, og han anså Pizarro som en opprører. Pizarro ble tatt til fange og dømt til døden for høyforræderi og tyranni. Heller ikke norske kjendiser er perfekte, som disse eksemplene viser :

Anne-Kat Hærland

Komikeren Anne-Kat Hærland ble tatt for promillekjøring i 2003. Hun hadde krasjet inn i en parkert bil, og deretter krasjet hun med en annen bil i et lyskryss. Hun ble tiltalt for fyllekjøring og uaktsom kjøring, samt for å ha stukket av fra åstedet etter den første kollisjonen. Straffen ble 30 dager i fengsel, i tillegg til en gedigen bot.

Espen Thoresen Hværsaagod-Takkskalduha

Den kjente radiostjernen måtte også i fengsel etter å ha kranglet med Morten Jørgensen under Quartfestivalen. Thoresen slo til Jørgensen så hardt at kjeven brakk på tre steder. Han ble dømt til 75 dager i fengsel, men anket saken og slapp å sone straffen.

Privacy Policy